top of page
HR manager (human resources) or Employer hand choose takes person wooden doll wite face sm

INDIVIDUELE OPSTELLING

Wie wij nu zijn, heeft alles te maken met ons verleden. Iedereen heeft zijn eigen plek in het familiesysteem en er is sprake van een ordening. De vragen of problemen waarmee je te maken krijgt, kun je zien als deel van de dynamiek binnen dat systeem. Het zichtbaar en voelbaar maken van de dynamiek in het systeem van herkomst brengt ruimte in bestaande patronen. Deze patronen hebben we ontwikkeld vanuit ons familiesysteem. Als je goed op je eigen plek staat in het familiesysteem, blijk je met veel meer gemak je weg te vinden in je dagelijkse leven. 


Een opstelling is een krachtige oplossingsgerichte manier om verborgen belemmeringen binnen een systeem (bijv. familie, team of organisatie) zichtbaar te maken. 


Wanneer je steeds weer dezelfde problemen blijft tegengekomen, kan een opstelling helder maken waar je zelf staat, welk patroon je blijft herhalen of waaraan je bijvoorbeeld blijft vasthouden. Een opstelling gaat over het ervaren en waarnemen van de onderstroom en de betekenis daarvan in het hier en nu. Er dienen zich tijdens een opstelling nieuwe oplossingsrichtingen aan. Je wordt liefdevol uitgenodigd om hierin een nieuwe stap te zetten en opnieuw te kiezen. 

WERKWIJZE

Een opstelling vindt individueel plaats middels een tafelopstelling met behulp van poppetjes of andere voorwerpen of met vloerankers.  Deze nemen de plaats in van belangrijke personen of elementen die in verbinding staan met jouw leven in het verleden, het heden en de toekomst.

 

Door middel van een tafelopstelling kun je waarnemen en op afstand kijken naar jouw probleem of situatie. Door het verkennen van verschillende posities van de poppetjes of voorwerpen kan je een nieuwe ordening maken, komt er ruimte voor dialoog en beweging en ben je instaat om de effecten daarvan te doorvoelen.

ANDERE SESSIES BIJ AEMARE:

REVIEWS

HR manager (human resources) or Employer hand choose takes person wooden doll wite face sm

Vanaf het eerste contact voel ik me thuis. Anne-Marie voelt alles uitermate goed aan en weet de juiste instrumenten in te zetten waarmee het voor mij direct helder wordt. De opstellingen maken op een magische manier voelbaar wat er speelt.

~ Wendy - loopbaanadviseur

bottom of page