top of page
Image by Kevin Delvecchio

GEZINSBEGELEIDING

Gezinsbegeleiding kan in vele gevallen waardevol zijn. Soms ben je als ouder(s) niet bij machte om de problemen in jullie gezin te hanteren. Dit kan gaan om moeilijk hanteerbaar gedrag, problemen in de communicatie of in de dagelijkse opvoeding, omgang en structuur. Of er kunnen plotselinge situaties ontstaan door verlies, ziekte, of werk gerelateerde zaken die grote invloed kunnen hebben op de gezinsdynamiek.

 

Zeker als je kinderen nog klein zijn of in de puberteit wordt er veel van je gevraagd en helemaal als je daarnaast nog zorgen hebt over werk, financiën of de zorg voor iemand anders. Hoe blijf je als ouder(s) overeind?

WERKWIJZE

Ik werk met beide ouders of met ouders apart. En wanneer dat nodig is met het hele gezinssysteem. Hierbij kijk ik aan de hand van een tafelopstelling naar de ontstane patronen, maar vooral ook wat deze patronen in stand houdt. Wat in de onderstroom gebeurt, zowel individueel als binnen het systeem. En wat nodig is om deze patronen te doorbreken. Dit doe ik steeds vanuit een systemisch perspectief. Dat betekent dat ik kijk naar de relatie tussen de gezinsleden en de plek van ieder gezinslid. Veel factoren spelen mee in het ontstaan van een probleem evenals bij het veranderen daarvan. 


Als ouder(s) word je op respectvolle en liefdevolle wijze begeleid om op onderzoek uit te gaan. 

ANDERE SESSIES BIJ AEMARE:

REVIEWS

Image by Kevin Delvecchio

Anne-Marie is bijzonder secuur in alles wat ze doet. Of het nou luisteren, adviseren of onderzoeken is. Dat maakt haar betrouwbaar en goed. Ze toont haar kwetsbaarheid, waardoor je kunt spiegelen en als vanzelf stappen zet

~ Tessa

bottom of page